Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 48 436 615 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

Zensah kompressziós cumók tesztje

pecsenye    4209 napja

Termék: Zensah - Leg Sleeves és Arm Sleeves

Összefoglalás

Örömmel vettem a felkérést, hogy teszteljem le a Zensah kompressziós szárát, a Leg Sleeves-t (vádlira) és az Arm Sleeves-t (karra).  Magáról a kompresszióról sok mindent nem írnék remek cikk van az edzésonline-n. Egy kicsit megcsúsztam a teszt írásávál, de megakartam várni a "Tortúra" elnevezésű Teljesítménytúrát, hogy lássam mit tud a cuccos a hegyekben. A tesztet három részre osztanám:

1. Használat folyamatosan rövidebb távon.

2. Használat folyamatosan hosszú távon.

3. Használat az edzés előtt, majd utána (ergo: bemelegítés és regeneráció)

Részletes teszt

A tesztelésre kapott szárak pont időben érkeztek meg. Hétvégén már hosszabb távra is kipróbálhattam. Addig is 20-25 kiliket mentem bennük.

Leg Sleeve:

6A fehér szár meglepett, feketére számítottam. De nem reklamálunk.7 Az anyaga érdekes, mert egy másik márka anyagához képest, nagyon kellemes, könnyű anyagból készült, a gumirozása is nagyon jó volt, nem szorított, de nem is csúszkált. A sok használat során sem büdösödött, az izzadtság hamar elpárolgott, legalább is mikor levettem a lábam és a szár is száraz volt. Utólag tudtam meg, hogy ezüstionok vannak benne. Az egész szár varrásnélküli technológiával készült, ezért az esetleges kidörzsölésektől is megmenekültem. A szár kialakítása roppant érdekes volt, sok helyen bordázott, a legmeglepőbb a  "V" alakú bordázás volt. Ez az izomfájdalmat volt hívatott csökkenteni. A tisztítását kézimosásnak ajánlják, de én egyszer véletlenül összefogtam az egyiket a zoknimmal és landolt a mosógépben. Kutyabaja sem lett, igaz 40fokos vízben lett kimosva. Lehet, hogy szerencsém volt, de tartsuk magunkat az előírásokhoz. A színéhez képest alig koszolódott, igaz eddig nadrág alatt hordtam.

Arm Sleeve:

4

 

A karra szánt szár feketében érkezett. Nos erre nagyon kíváncsi voltam. Ilyet először Kónya Ákoson láttam a 2009-es sárvári 24 órás OB-n. Elképzelni sem tudtam, hogy a futáshoz miért jó, de aztán megtapasztaltam. Egyrészt az én kezem nagyon fázós, így segített a vérkeringés fokozásában. Mikor rajtam volt, végig úgy éreztem mintha nem lenne karom, könnyedén "dobáltam" a futás során.zensah kar Nem zsibbadt, nem ernyedt el. A technológia ugyanaz mint a Leg Sleeve-nél, ezért azt nem írom le mégegyszer.

 

 

 

 

 

 

 

A 20-25 kilis távok használata során szerzett tapasztalataim:

A szárak inkább hosszabb távokon fejtik ki jótékony hatásukat. Amit észrevettem a használat során, hogy a lendületes futásoknál a tempót tovább tudtam tartani. Az edzés végén a vádlimban levő feszítő érzés hamarabb szűnt meg, egy-két rányújtással már minden ok. volt.

Hosszú távok:

Az első hosszabb távon való kipróbálásra nem kellett sokat várni, ráadásul sorozatterheléssel kezdtük a tesztet. A futás végig remekül ment nem éreztem izomfáradtságot, a kompresszió tolta a vért ezerrel oda, ahova kell. Görcsközeli állapotba egyszer sem kerültem, az izommerevedést csak kis mértékben tapasztaltam. A másnapi hosszabb etapot könnyedén kezdtem, mintha előző nap nem is futott volna a lábam 50kilit. A 72 kili során csak talán az utolsó 20 kili után kezdtem érezni az izmokat.  Kíváncsi voltam, hogy mit tud majd a cuccos a hegyekben, erre kiváló tesztelési lehetőséget biztosított a Bükkben rendezett Tortúra elnevezésű teljesítménytúra. A hidegben aláöltözetnek sem volt utolsó, kellemesen tartotta melegen a karomat és a lábamat. A hegymászás során éreztem a feszülést, de ezt semmi nem tudja kivédeni. 

Bemelegítés és regeneráció:

Volt olyan edzésem, hogy a szárakat csak az edzés előtt egy órával vettem fel, majd a futás során nem használtam. A tapasztalatom volt, hogy az "izmaim" már egy kili után jó kis terhelhető állapotba kerültek. Az edzés után rögtön felvettem őket, bő egy órára. Rásegítve egy kis nyújtással hamarabb kerültek az izmaim nyugalmi állapotba. Mind a sorozatterhelés, mind a Tortúra után minimális volt az izomfájdalom, izomláz abszolúte nem volt. 

Összegzésként:

Csodát ne várjon senki, a kompresszió nem erről szól. Segíti a regenerációt, javítja a teljesítményt, kinyújtja a fáradási időszakot. De nem helyettesíti a felkészülést, az edzettség megszerzését. Alapok nélkül, kompressziós szerelésben sem fogsz tudni hirtelen maratont futni.

Zensah - Leg Sleeves és Arm Sleeves értékelése Megvennéd-e újra?
Szívesen megvenném következő alkalommal is
Design
Nagyon szép, legszívesebben egész nap nézegetném
Kényelem
Nagyon kényelmes cucc
Tartósság
Tartós, hosszú használat után is jól működik
Összesítés
(4 / 4)
Teszt értékelése
5 / 5 értékelésből

0 hozzászólás