Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 48 437 138 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

A majdnem meztelen futás

sepi    4044 napja

Termék: Under Armour - Chafe-Free 2in1 Run Short és Run Top

Összefoglalás

Eddig nem tudtam, hogy milyen jó érzés lehet meztelenül futni.

Részletes teszt

Under Armour
Mivel tavaly télen nagyon bejöttek a Sportstyle.hu által felajánlott téli cuccok tesztelés közben, így nagyon megörültem, amikor idén kiderült, hogy kipróbálhatom a nyári futó ruházataikat is. Mikor Csoma Attila kezembe nyomta a két uv zöld ruhadarabkát a Westendben egy picit megilletődtem. Egyrészről a design sokkal, de sokkal harsányabb volt mint azt eddig megszoktam, másrészt kézbe véve a ruhadarabokat, mintha semmit sem fogtam volna a kezembe, olyan könnyűek voltak.  Belegondoltam, hogy körbekocogva a szigeten hogyan fogok mutatni ebben a szerkóban (különösen a felsőben), egy picit ideges lettem.

Másnap kollégákkal indultunk neki a szigetnek, hogy először kipróbáljam a szinte megjegyezhetetlen nevű Under Armour Chafe-Free 2in1 7-Inch Run Short futónadrágot és az Under Armour Chafe Free 2in1 Run Top futófelsőt. A névvel ellentétben a technológiák elnevezése elég nyilvánvaló az Under Armournál. A téli felszerelésekben használt technológia ColdGear a nyári cuccokban használt pedig HeatGear néven fut. Mindkét darab érdekessége a 2in1 elnevezésű technológia, ami annyit tesz, hogy egy vékony nyári kompressziós alsórésszel egybeépítenek egy lehellet vékony felsőrészt. Nadrágban már láttam hasonlót ezelőtt de a pólóra éppenhogy rávart vékony hátsó trikó abszolút újdonságként hatott.

Beérve a szigetre gyorsan átöltöztünk a MAC-ban, aztán amikor beöltözve kimentem a futókörre egyből nagy figyelmet kaptam. Az UV zöld pólóban abszolút kilógtam a tömegből és mivel exchibicionista hajlamokból nem örököltem sokat, ezért ez kicsit kényelmetlen volt. A ruha azonban nagyon kényelmes volt, bár a nadrágot kicsit nagynak éreztem már elsőre is. A póló azonban tökéletesen passzolt. Megállapítottam hogy a pólón felül lévő vékony fekete trikó hatásosan rejti el kis pocakomat, amit az alsó kompressziós rész azért kellően kihangsúlyozott :-).

Elindultunk és nem éreztem semmi különöset. Pár kilométer után rájöttem, hogy az a furcsa, hogy a nagyon vékony komressziós alsóban a felsőt egyátalán nem lehet érezni és mivel az alsó eléggé rámsímult ezért meztelen futás közeli érzést adott. Ez különösen igaz a felsőre. Az alsónál futás közben kiderült, hogy tényleg picit nagy, mivel nem simult rá a combomra, ahogy kellett volna, hanem el-elmozdult benne a lábam. Picit csalódott voltam mert télen az L-es hosszú alsót egy icipicit kicsinek éreztem, ezért kértem XL-est, ez viszont egyértelműen nagy volt. Felsőben viszont teljesen passzolt az XL-es.Mindkét cuccnak az egyik legnagyobb előnye, hogy TÉNYLEG elvezeti az izzadtságot. Egy erősebb 10 km után jó 25 fokban sem érződött nedvesnek és megállás után is komfortos érzetet adott, nem akartam ledobni magamról azonnal, mint a pamut, vagy vastagabb technikai ruhákat.

Sajnos az ultrakönnyű, ultravékony cucc legnagyobb hátránya azonnal kijött az első alkalommal. Még öltözéskör hozzáért a póló hálós részéhez a MAC-ban adott kulcstartó tépőzáras része és meghúzta egy picit az anyagot. Megállapítottam, hogy nagy csodák nincsenek. Az ultravékony anyag sajnos ultraérzékeny.

További edzéseim megerősítették az első alkalommal tapasztaltakat, különösen a felsőt szerettem meg nagyon, mert talán a valaha volt legkényelmesebb futófelső, ami a hasamra került. Szinte hozzá is nő az emberhez, amit lehet a szó szoros értelmében venni, ugyanis levenni nem egyszerű a két ponton összevart vékony anyagot. Miután ez sikerült szintén nem egyszerű visszaforgatni a pólót belülre és a trikót belülre, de néhány alkalom után márt megvolt a rutinos mozdulat.Vigyor

Under Armour


Összefoglalva az Under Armour ismét remek prémium terméket hozott a magyar piacra, amelyek különösen ajánlhatok a melegre érzékeny és kissé exchibicionista hajlamú futótársaknak rövidebb és hosszabb futásokra egyaránt.

A tesztért külön köszönet az Under Armour magyarországi forgalmazójának a sportstyle-hu-nak.

További képek:
http://edzesonline.hu/kep_galeria/&action=viewalbum&album_id=4716 

Under Armour - Chafe-Free 2in1 Run Short és Run Top értékelése Megvennéd-e újra?
Szívesen megvenném következő alkalommal is
Design
Nagyon szép, legszívesebben egész nap nézegetném
Kényelem
Az egyik legkényelmesebb cuccom, ami valaha volt
Tartósság
Elég tartós, de volt már tartósabb is
Összesítés
(4 / 4)
Teszt értékelése

4 hozzászólás

Sneci-ke 4043 napja
Sneci-ke kpe

Nemrég vettem egy Under Armour uv sárga pólót, eddig 1x volt rajtam (Kékes csúcsfutás), nagyon kényelmes volt. Szinte nincs is súlya, nagyon kellemes az anyaga, és nekem a színe is nagyon tecccccik.

Bókember 4042 napja
Bókember kpe

Nemrég szereztem be mindkét darabot, s magam is csak az elismerés hangján szólhatok! Magam kettős céllal vettem, mivel bringázáshoz is ezt használom és arra is tökéletesen bevált. Ráadásul nemcsak hogy szárazon tart, a kivezetett izzadtság és a menetszél remek hűtést is biztosít a nyári melegben. Egyszóval:imádom! :-)

Sneci-ke 4042 napja
Sneci-ke kpe

bocsi, rossz helyre copyztam be a márkanevet, szóval vettem egy Under Armour uv sárga pólót, amint a Kékesen próbáltam ki

pudingman 3982 napja
pudingman kpe

"Eddig nem tudtam, hogy milyen jó érzés lehet meztelenül futni"

 

Én már 10 éve meztelenül futok. Na jó, majdnem..... zokni, cipö, pulzusmérö van rajtam:-))