Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 48 437 160 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

Under Armour Spine RMP

lilla    3382 napja

Termék: Under Armour - Spine

Összefoglalás

Nem egy klasszikus futócipő márkáról van szó, de kategóriájában a Spine megállja a helyét. Könnyű, de megfelelő csillapítással ellátott darab, könyített edzőcipőnek, maratonra versenycipőnek is beválhat.

Részletes teszt

Igazság szerint magamtól soha nem vettem volna olyan futócipőt, aminek a neve nem ’A’ betűvel kezdődik.  …Igazság szerint ezt sem vettem, hanem nyertem egy „blogolós-sportbevállalós” játékon. …És igazság szerint Vigyornagyon örültem neki, mert felsőkategóriás cipőnek tűnt első ránézésre, meg felpróbálásra is.

                                                   oldal

A Spine 

Mint ahogy nevéből is következtethetünk, a cipőben alkalmazott technológiát az emberi gerinc inspirálta. Dinamikus, rugalmas, gyors reagálású és könnyű amellett, hogy remek a csillapítása. Mindössze 275 gramm.                                                                                                            

Felsőrész: Varrás nélküli, jól szellőző könnyű anyagból készült, amely a szükséges részeken (orr, középrész, sarok) meg van erősítve. A saroknál a párnázott rész a lábunkhoz idomul.

Talprész: Különleges, áttört szerkezet, amely a cipő szuperkönnyű vázát adja. A talajjal érintkező, kritikus részeken karbonnal erősített gumi borítja, hogy kevésbé kopjon és jól tapadjon.

Micro G® réteg: Ez az ultrakönnyű hab biztosítja a csillapítást, illetve a dinamikus elrugaszkodást.

4D Foam® talpbetét: Úgy lett kialakítva, hogy tökéletesen passzoljon lábunkhoz, miközben extra rugalmasságot kölcsönöz lépéseinknek.

 saroktalp

Én 

Felsőrész: gyors, 55 kilós nő

Talprész: 39-es, neutrális

Extrák: dudli a jobb sarkon, viszonylag sérülékeny térdek és achillesz

 

Külcsíny:

A Spine feltűnő, nem teljesen hagyományos formájú futócipő. Nekem kifejezetten tetszik. A talpa gyöngyházfényű, műanyagnak tűnő kemény gumi, amiből itt-ott előkandikál a csillapítás. A felső textil rész három rétegből áll össze: belül egy selymes anyag van, ez érintkezik a lábbal, középen egy gumi-szerű anyagból rombuszmintásan áttört réteg, kívül pedig "szúnyogháló". Az összhatás csini, és még jól is szellőzik.

A múltkoriban ebben tartottam rajz órát a 12.B-nek: "Úúúú, tannnőnek Under Armour cipője vaaan!"  Egyszerre dőlt előre a padban az egész osztály a jobb kilátás érdekében, és kórusban zengte a 30 erdésztanonc, hogy wooooooowww....na jó, lehet, csak cinkeltek, de akkor is vagány csuka.Király

 

Felvéve:

Belebújva szuperkényelmes a 40es méret a 39-es lábamra. A talp kiképzése elég magas, de nem tűnik instabilnak, később futásnál sem. A 'heel-toe drop', azaz a cipő esése saroktól lábujjig 8.9mm, ami elég nagy, de az achilleszem ezt tulajdonképpen szereti. Ácsorgásnál is érződik a talp párnázottsága.


Első utunk:

Ez fogja megmagyarázni, hogy miért is tartok én UA Spine-ban rajz órát.

4 km után kiderült, hogy a jobb sarkamon lévő dudor miatt a cipő nem kompatibilis a lábammal. Ezen kicsit kiborultam, mert ilyen még nem történt. Olyan már igen, hogy kilyukadt a cipő sarokpárnája (...na jó, az összes kilyukadt Zavarban van), de ezen egy fényes felületű (lehetőleg állatmintás) bibitapasz mindig segít. Házi praktikám: felragasztom a sérülésre a tapaszt, és az vagy 1000km-t eltölt ott gond nélkül, megakadályozva a cipő további rongyolódását.

A jobb sarokkal még mindig küzdök, ebben járok sokszor munkába is, hátha összemelegedünk. Futás közben jelenleg is van hogy tör és van hogy nem. Mindegy, a sarkam a béna.


Száraz aszfalt, lassútól lendületes iramig:

Nagyon könnyű cipő, a futás is könnyed benne. Lassú döcögésnél, és lendületes iramnál is megtapasztalhatom a technológia áldásait. Leérkezéskor a viszonylag kemény talp lekoppan és visszapattan az aszfaltról, mint valami keményre fújt labda. A váz belsejében található hab betét viszont szépen csillapít és az ellépést könnyeddé, dinamikussá teszi.  Mindez megtapasztalható akkor is ha lazán és akkor is ha tempósabban szedjük a lábunkat. Ez a jó rész.

A kevésbé jó, hogy tényleg koppan a talp. Hangosan. Általában zenével futok, így annyira nem zavar. A másik negatívumot szintén a talp kemény anyaga okozza: merev lett tőle a cipő, és bár a talp ívének kiképzése segíti a cipő gördülését, ettől még a merevség érzése megmarad. A gyorsabb tempóknál ez az érzés zavaróbb, nem tudok elfeledkezni arról, hogy cipő van a lábamon.


 

Nyirkos aszfalton résztáv edzés:enyém

 

Nem gondoltam volna, hogy ez a fényes fehér talp nem fog megcsúszni, de nem csúszott meg. Persze vannak rajta puhább gumi-szerűbb elemek, de elég kicsi felületen. Mindenesetre a dolgát jól végzi az a kevéske is. Stabilan tarja a lábat a cipő a magas felépítés ellenére is, ezért is piros pont jár.

6x600m-t futottam benne, és jól ment, futottunk 3:30as tempón belül is. Vrrrmmm. Király Ezekhez a sprint-szerű tempókhoz viszont legközelebb a puhább talpú Glide-ot húzom, mert a Spine-ban nem érzem az aszfaltot a talpam alatt, és ez meglehetősen zavaró. Ezen az edzésen nem volt olyan tudatos a 'cipő-van-a-lábamon' érzés, (kivéve a jobb sarkamnál), szerintem az egyéb irányú szenvedésem elnyomta. Nyelvöltés


Egyéb futások:

Hosszúra nem vittem, 16 km volt a legtöbb, amit futottam benne a sarkas nézeteltérés miatt. Ha nincs csontkinövésetek, akkor szerintem bátran neki lehet menni vele egy 30asnak, mert a csillapítás benne van.

Több ízben teszteltem latyakban is. Ott meg-megcsúszik(mi nem?), de nem korcsolya.


Összegezve:

Azoknak ajánlom, akik egy könnyű, de hosszú futásokra alkalmas cipőt keresnek, és hajlandóak néhány kompromisszumot megkötni azért, hogy közben szuperstílusosak is lehessenek.

Under Armour - Spine értékelése Megvennéd-e újra?
Ha ingyen adnák, talán elfogadnám
Rugalmasság
Rugalmas, igen könnyű benne a léptem
Design
Gyönyörű, ha elhasználom vitrinben a helye
Stabilitás
Stabil, szinte minden helyzetben jól támaszt
Tartósság
Tartós, 1000 kilométer után is jól használható
Kényelem
Nagyon kényelmes cucc
Csillapítás
Jól csillapít, alig érezni benne a talajt
Összesítés
(3.86 / 7)
Teszt értékelése
5 / 9 értékelésből

6 hozzászólás

pátyalso 3382 napja
pátyalso kpe

A szigorú csillagozásod után adtam szigorúan 5 öt én is :-)

Még sok 3:30  belülit !

pecsenye 3382 napja
pecsenye kpe

köszi a tesztet. Az UM ruhában nagyon szuper, most legalább olvastam vmit a cipőikről is

endrodi.gabor 3381 napja
endrodi.gabor kpe

Köszi a tesztet Kisanyám! Az én béna jobb sarkamra sem lenne jó. Sztem szúrd ki ecetes ollóval és jó lesz!

lilla 3381 napja
lilla kpe

Ruhában tökéletes szerintem is. Kaptam egy UA kompressziós nacit is. Azt kompromisszumok nélkül imádom. :)

torolt_12 3380 napja
torolt_12 kpe

Ez baromi jól néz ki! Ha még jól is csillapít, könnyű, akkor kell nekem. :)) Bár úgy látom, ez sem olcsó...

Blue 3367 napja
Blue kpe

Hát pedig ez nem tűnik futócipőnek az első kép alapján. :)

Gratula!